שאלה לגבי אופציית השתלה לאדם בעל שיער דליל

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

16/01/2008 | 05:45 | מאת: קובי ס

שלום דר . אני בן 30 וכבר כ5 שנים משתמש באופן קבוע ב פרופסיה ומינוקסי 5 .בשנתיים האחרונות חלה החמרה בדלילות הקרקפת . וכיום אני נימצא בשלב שבין 2 ל-3 לפי סולם התקרחות -דלילות עד כדי התקרחות קלה במפרצים וקדמת הראש .וקודקוד הראש מלא . יש לי מס שאלות: 1. קראתי שהתרופות מינוקסי פרופסיה אינן יעילות בהתקרחות במפרצים .האם במצב כזה ההתקרחות תמשיך באיזורים אלה עד קרחת מלאה ? 2.האם ניתן לבצע השתלה באיזורים הדלילים במצב של שלב 2-3 במידה ויש מספיק שיער תורם .אם כן מה יהיה הלאה כשההתקרחות תמשיך....האם ניתן לבצע עוד השתלה ? 3. במידה ואני ממשיך להשתמש בתרופות ואני כרגע בשלב 2-3 כמה זמן לוקח לאבד את השערות ולהגיע לשלב 5 שבו ההתקרחות ממש בולטת .. 4. שמעתי על שיטת ההזרקות של מינוקסי שאתה מבצע ...האם היא משמרת מצב קיים או מצליחה גם להצמיח שערות וכך להחזיר את ההתקרחות מס שלבים אחורה ? האם היא אפקטיבית לאדם שכבר משתמש במינוקסי ופרופסיה כ 5 שנים ?

17/01/2008 | 12:25 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום קובי ס, 1. קראתי שהתרופות מינוקסי פרופסיה אינן יעילות בהתקרחות במפרצים .האם במצב כזה ההתקרחות תמשיך באיזורים אלה עד קרחת מלאה ? ת: זה לא נכון.התרופות כן יעילות ,אם כי מינוקסי יותר יעילה באיזור זה. היו לי גם פציינטים שהפרופסיה עזרה להם במפרצים. היעילות נמדדת כל עוד יש עדיין שיער באיזור, גם אם הוא דליל. 2.האם ניתן לבצע השתלה באיזורים הדלילים במצב של שלב 2-3 במידה ויש מספיק שיער תורם .אם כן מה יהיה הלאה כשההתקרחות תמשיך....האם ניתן לבצע עוד השתלה ? ת: מאוד אינדבדואלי, באופן עקרוני - כן. תלוי בשטח התורם, אופי ההתקרחות, וכדו'. קשה לי לענות על כך מבלי לראות את הפציינט. 3. במידה ואני ממשיך להשתמש בתרופות ואני כרגע בשלב 2-3 כמה זמן לוקח לאבד את השערות ולהגיע לשלב 5 שבו ההתקרחות ממש בולטת .. ת: מאוד אינדבדואלי. הזמן זה גם עניין גנטי. 4. שמעתי על שיטת ההזרקות של מינוקסי שאתה מבצע ...האם היא משמרת מצב קיים או מצליחה גם להצמיח שערות וכך להחזיר את ההתקרחות מס שלבים אחורה ? ת: . מדובר בהזרקה תת-עורית לקרקפת של מינוקסידיל ביוטין ופנטנול בריכוז נמוך. את ההזרקות אני מבצע ע"י מכשיר מיוחד שלא מאפשר למחט (שהיא קטנה במיוחד) לחדור יותר מ- 1 מ"מ לתוך העור שלך. לכן, ההזרקה גורמת לכאב מינימלי.הטיפול ניתן פעם בשבועיים יחד עם מינוקסידיל מקומי. לאחר עשרה טיפולים בודקים את התוצאות (בד"כ לפי תמונות לפני ואחרי). במידה ויש צמיחה, ממשיכים בהזרקה פעם בחודש במשך שנה, ואם אין שיפור מפסיקים. אחרי שנה שבה מזריקים פעם בחודש, עוברים להזרקה פעם בחודשיים וזאת כדי לשמור על המצב הקיים. בד"כ אחרי חמישה טיפולים, המטופלים מדווחים על הפסקת הנשירה ומראה יותר טוב של השיער. לאחר עשרה טיפולים בקרב 50% מהמטופלים קיימת צמיחה. האם היא אפקטיבית לאדם שכבר משתמש במינוקסי ופרופסיה כ 5 שנים ? ת: דרוש בבדיקת הפציינט. עקרונית-כן.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות