דלילות שיער משמעותית (סליחה על אורך ההודעה)

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

17/10/2007 | 14:49 | מאת: שלכת.......:-((

אני בת 49 , גיל המעבר (לא קיבלתי מחזור כמעט שנה) מן הסתם, שנים רבות אני השתמשתי בדפלפט (בגלל אפילפסיה), אולם רק בשנה האחרונה התחילה לי נשירת שיער משמעותית ביותר ודלילות שיער שעל הראש. חשוב לציין שעד לפני כשמונה חודשים בערך השתמשתי בדפלפט כרונו (שהוחלף ללמיקטל)ו ואחת הסיבות להפסקתו של הדפלפט הייתה נשירה, הנשירה הפסיקה או השתפרה (לאחר כחודשיים אחרי ההפסקה) לתקופת מה ולאחר מכן הופיעה שוב בחומרה יתרה עם דלילות משמעותית , כך שיש להניח שהדפלפט היה אולי גורם משני, אולם כבר חצי שנה לפחות אני ללא הדפלפט ועדיין הנשירה ממשיכה וכמובן דלילות השיער. ערכתי בדיקות כלליות כולל בדיקות כלליות (כימיה והמטולוגיה שיצאו תקינות לחלוטין וגם אנדוקרינויות וכולן יצאו בגדר הנורמה:FE-IRON , FERITTIN, VITAMIN B12 , ו- FOLIC ACID , RENIN , ALDOSETERONE, PTH, הבדיקה היחידה שיצאה חריגה באופן בולט היא CORTISOL 8 AM בדם 977 ת כשהנורמה 118-618 . (אינני יודעת אם זה קשור לשיער). רופאת עור טענה שמכיוון שהבדיקות תקינות כנראה שהסיבה היא יתר הורמון גברי ונתנה לי מינוקסי ואמרה שאולי יעזור ב 30% . הדימוי העצמי והמצב גורמים לי לעוגמת נפש רבה ואני מחפשת דרך להתמודד עם הנושא. חשוב לציין כי אני סובלת ממתח ולחץ (כמו רוב מדינת ישראל), ומעבר לגיל המעבר אינני רואה שום סיבה אחרת - ולכן הייתי מבקשת את עצתך או הכוונתך. תודה מקרב לב (סליחה גדולה על אורך ההודעה)

21/10/2007 | 12:57 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום שלכת, סביר להניח כי סיבת הנשירה והדלילות כתוצאה מהורמון הטסטוסטרון שמתחיל להשפיע על השיער וכי רמת האסטרוגנים יורדת בגיל המעבר.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות