פרופסיה והורדת רמת הDHT בדם

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

08/07/2016 | 15:34 | מאת: דני

הי אני אמנם לא דוקטור אך קראתי רבות על כך שפרופסיה מורידה את רמות ה-DHT בדם שזה אומר בכל הגוף ולא רק באיזור הקרקפת. יש לכך תמיכה מדעית ידועה בישראל ובעולם בקרב רופאים שונים לאו דווקא עור, ונדמה לי שגם יצרנית התרופהלא מסתירה זאת. השאלה שלי מדוע בלא מעט תשובות הנך ממשיך לטעון כי הורדת ה-DHT נעשית רק בקרקפת? מדובר הורדת הורמון זה בכל הגוף ולכן זה מתבטא גם בקרקפת. אודה לתשובתך

11/07/2016 | 08:01 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

דני שלום, אני מסכים איתך שפרופסיה מורידה את רמת ה-DHT בכל הגוף אבל המקום היחידי שה-DHT פוגע בשיער הינו רק בקרקפת ובגלל המינון הנמוך של 1 מ"ג של הפינסטריד אכן מתייחס רק לקרקפת. ישנו כדור נוסף הפרוקיור שמכיל 5 מ"ג מהחומר הפעיל פינסטריד ותפקידו למנוע את הגדלת הפרוסטטה, אבל כל עוד אנו מדברים על שיער ועל פרופסיה ההשפעה היא רק בקרקפת.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות