פרופסיה - תופעת לוואי דיכאון

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

19/01/2016 | 15:22 | מאת: ירון

ד"ר גינזבורג שלום, צרכתי פרופסיה כשנתיים והפסקתי. אכן חל שיפור בנשירת השיער. מעולם לא סבלתי מדיכאון ונגזורתיו או מבעיה נפשית. לאחר כשנתיים של נטילת פרופסיה, התחלתי לסבול מדיכאון חריף (לקראת סוף התקופה). האם נתקלת בפציינטים שסובלים/סבלו מדיכאון כתוצאה מנטילת פרופסיה? תוך כמה זמן השפעת הפרופסיה חולפת לחלוטין? אני מוטרד מאד מכל תופעות הלוואי של דיכאון (חרדה, איבוד זיכרון ועוד), האם הFinasteride, שהוא החומר הפעיל בפרופסיה שמוריד את רמת ההורמונים הפעילים במוח הקשורים לתפקוד המיני - הפיך? כלומר, אחזור למצבי מלפני נטילת הפרופסיה? תודה.

21/01/2016 | 08:08 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

ירון שלום, לפרופסיה אין קשר לתופעות של דיכאון, חרדה, איבוד זיכרון וכד'.... במידה ואכן חשת בירידה בחשק המיני (פחות מ-2% מהמטופלים מדווחים על תופעה כזו), ברגע שתפסיק התופעה תחלוף.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות