מפרצים והתקרחות בגיל מאוד צעיר

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

04/02/2018 | 21:04 | מאת: צעיר

שלום ד״ר אלכס גינזבורג. רוב הגברים במשפחה שלי, מורחבת ומצומצמת עם נטייה להתקרחות גברית טיפוסית. אח שלי הבכור התחיל להקריח בסביבות גיל 20 (היום בגיל 26 עם מפרצים+דלילות בכל השיער כולל באזור הכתר), אח שלי השני מגיל 16 עם מרפצים שרק מעמיקים עם הזמן, ובני דודים שלי בגיל 19 כבר עם מרפצים מאוד עמוקים. כל הדודים שלי פרט לאחד קירחים לגמרי (נורוורד 5-6). אבא שלי עם מפרצים בלבד (נורוורד 2-3). אני בן 16 וחצי, וכבר כחצי שנה שיש לי מפרצים(נורוורד 1-1.5) ונשירה מוגברת. יש לציין שהתחילה אצלי התפתחות מינית מאוד מוקדמת וכי פיזיולוגית אני במצב של אחרי גיל ההתבגרות. החלטתי שאני לא אתן לעצמי להיות במצב של קרובי המשפחה שלי ושאני עומד להלחם במצב עוד בשלבים מוקדמים כשלי. רציתי לשאול מספר שאלות: 1. האם ניתן להתחיל פרופסיה בגילי או בגיל 17? אפילו במינונים נמוכים כמו 0.5 או 0.25 מ״ג? שוב אציין שאם רקע משפחתי כשלי ייתכן שאהיה במצב חמור בגיל 18 ושעדיף להתחיל כמה שיותר מוקדם. 2. האם מינוקסידיל 5 יכול לעזור לצמיחה במפרצים? מה לגבי שמפו ניזורל? אני מאוד רוצה להתחיל טיפול בפרופסיה כיוון שלמיטב הבנתי זה הטיפול היחידי שיכול לעצור התקרחות במצבה הנוכחי, ואפילו לעזור לצמיחת שיער, ואני עוד בשלבים מוקדמים ועדיף לבלום את זה במצב קל. תודה רבה על המענה.

05/02/2018 | 10:12 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום רב פרופסיה ניתן להתחיל מגיל 17. אני ממליץ לך להתייעץ עם רופא עור דרך קופ"ח אליה אתה שייך, ולקבל ממנו חוו"ד על תחילת הטיפול בגילך.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות