המלצות על ויטמינים לשיער

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

26/09/2017 | 00:08 | מאת: מירית

שלום ד"ר גינצבורג, הנני בת 44 סובלת מנשירה אכזרית (כנראה על רקע גנטי), שהחלה בשלוש שנים האחרונות, אחרי לידת תאומות. עד אז בורכתי בשיער מלא ושופע. שמתי לב שבתקופות שאני לוקחת תוספי תזונה לשיער (מגוונים) בעקביות, הנשירה פוחתת מאוד, והשיער נראה מלא ושופע יותר. הבעיה שכאשר אני מפסיקה, הנשירה חוזרת לסורה. במידה ותוספי תזונה עוזרים לי בענייני נשירה, האם יש מצב שהנשירה לא על רקע גנטי (אם כי שני הוריי לא סובלים משיער שופע)? אני שמה לב שאתה ממליץ למטופלותייך על לקיחת ויטמין B6. האם ניתן לקחת ויטמין זה לכל אחת? והאם הוא לא פוגע במאזן של שאר ויטמיני B?

28/09/2017 | 09:49 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

מירית שלום, שום תרופה אינה ניתנת באופן גורף, אלא סציפית לכל מטופל ומטופל בהתאם לבדיקה. עלייך להתייעץ עם רופא עור ולא לקחת על דעת עצמך תוספי מזון שלא פותרים את הבעיה ללא שילוב תרופתי במידת הצורך.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות