dilema PROPECIA AND CANCER

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

29/04/2017 | 22:40 | מאת: ELI

שלום נטלתי 6 שנים פרופצייה הפסקתי שוב חזר ההתקרחות 4שאלותי: 1.אני בן 46 האם ניתן לחזור לפרופצייה?הרופא נתן לי קניתי אך עוד לא התחלתי להשתמש בשל העובדה שרציתי להתייעץ איתך שידוע בעל מוניטין רב בתחום העור וההשתלות 2. סיכונים :שמתי לב שבמרשם של התרופייה מצויין הגברת אחוזי סרטן הערמונית, אשמח לדעת פירוט על הנושא ומה המחקרים האחרונים אם נעשו על קבוצות של משתמשים בתרופה לשנים רבות של נטילהץ אבי חלה בסרטן הערמונית בגיל 68 ונותח בהצלחה. 3.שנטלתי תרופה זאת לא צויין על נושא דיכאון שמתי לב שבעלון החדש כן רשום שיש נטייה לדיכאון אשמח להרחבה 3.מחקר נוסף ששלח לי עמית מחקר מהשנה שמצביע על הנל דיכאון אשמח לדעתך :"The present observations confirm that an impairment of neuroactive steroid levels, associated with depression symptoms, is still present in androgenic alopecia patients treated with finasteride despite the discontinuation of the treatment תודה!

03/05/2017 | 18:34 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אלי שלום, במאמר דובר על התרופה פרוקיור שמכילה 5 מ"ג של החומר הפעיל פינסטריד שמצוי בפרופסיה במינון של 1 מ"ג. זמן קצר לאחר מכן יצא מאמר סותר שדוקא מדווח שהפרוקיור ניתן כתרופה מונעת לסרטן בערמונית, כך שאין כל קשר בין הפרופסיה לסרטן בערמונית. בעלונים של התרופות השונות חייבים לדווח על כל מה שמישהו החליט שקשור לתרופה - תראה בעלון של אקמול כמה אזהרות ואיסורים כתובים בו, דכאון אינו קשור לפרופסיה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות