שילוב של 2 תרופות פרוקינטיות לטיפול במעי רגיש

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

17/12/2016 | 13:51 | מאת: יעקובי

אני סובל ממעי רגיש אחרי אבחונים ובדיקות שמצאו שאני בריא והכל תקין -כאב בצד שמאל כנראה מעי גס יורד המלווה בעצירות , גזים שנתקעים בבטן ולא משתחררים ויוצרים כאבים בצד שמאל ,הכאבים הם יומיומיים כאשר במשך 8 שנים ניסיתי הכל , כולל ציפרלקס ותרופות אנטידיכאוניות , בשנה האחרונה לקחתי רזולור 2 מג לפני השינה מדי יום והצלחתי להגיע ליציאות טובות מדי בוקר שזה נתן לי הקלה טובה וסידר את המערכת , הבעיה שבמהלך היום אין יציאה ספונטנית של גזים ומרגיש כאבים בצד שמאל זא אחרי היציאה של הבוקר האיזור שוב סתום , עכשיו עברתי לקחת מוזפרייד 15 מג בבוקר אחרי השינה ובמקביל ממשיך לקחת רזולור 2 מג לפני השינה , הטיפול הזה למעשה פתר לי את כל הבעיות , כאילו אין לי מעי רגיש , יציאה טובה כל בוקר , יציאות גזים במהלך היום ואין כאבים בצד שמאל , האם טיפול בשילוב כזה יכול להיות מסוכן ללב או למערכות אחרות בגוף ? האם זה טיפול שניתן לקחת לטווח ארוך היות ואצלי הבעיה כנראה כרונית כי נמשכת כבר 8 שנים רצוף

25/12/2016 | 18:25 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום אין מידע בספרות לגבי שילוב של 2 תרופות פרוקנטיות. כמו כן מוזפרייד אינו משווק בארץ. לכן איני יכול על שאלתך לגבי בטיחות הטיפול

מנהל פורום מעי רגיש