רגישות ללקטוז
דיון מתוך פורום מעי רגיש
שלום רב , אני בת 21 . בריאה בד"כ ומעולם לא סבלתי מרגישות למאכלים מסויימים פרט לצבע מאכל בילדות . בחודשים האחרונים שמתי לב כי יש לי תחושת אי נינוחות אחרי שתיה של חלב ואכילה של מוצרי חלב .בד"כ אני מרגישה כאבי בטן ונפיחות ויציאות רבות יותר אחרי אכילת מוצרי חלב . האם ייתכן שבגיל כזה תופיע רגישות ללקטוז ? או שמא אתה תומך בדעה שמוצרי חלב אינם בריאים כפי שטוענים הרבה אחרים ויכול להיות שזה פשוט מהסיבה הזאת ? בנוסף אשמח לשמוע דעתך על חלב סויה .. האם סויה מהווה תחליף מספיק לסידן ולויטמינים החיוניים לגופנו שקיימים במוצרי חלב ? תודה .
אי סבילות ללקטוז מתפתחת בדרך כללל בגיל מבוגר עקב הירידה בפעילות האנזימים המפרקים את סוכר החלב אין מדובר ברגישות אלא בחוסר סבילות ניתן לטפל בכדורים המכילים את האנזים אותם ניתן לרכוש ללא מרשם ( לקטזין או לקטייד) לגבי תכשירי הסויה- לעיתים הם מתוגברים בסידן. יש לבדוק כל תכשיר בנפרד