אי סבילות ללקטוז

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

05/12/2011 | 14:18 | מאת: מורן

שלום, שמי מורן ואובחנתי לפני מס' שנים כסובלת מאי סבילות ללקטוז (הופניתי לבדיקה לאחר שדיווחתי על כאבי בטן חזקים לאחר אכילךת מוצרי חלב). נאמר לי שהגבינות שאני יכולה לאכול הן: קוטג', צפתית, בולגרית, צהובה ויוגורט BIO- שכן בכל אלו הלקטוז מפורק ולכן אכילת גבינות אלו לא תגרום לכאבי בטן. כבר שנים נמנעתי מאכילת גבינה לבנה ולאחרונה נאמר לי שגם אותה אני יכולה לאכול. האם אכן ניתן לאכול גבינה לבנה מבלי לסבול מכאבי בטן? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
05/12/2011 | 20:46 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

בכל הגבינות הללו יש כמות קטנה של לקטוזה לכן אפשר לאכול אבל עם הגבלה-את הגבול יש ללמוד מנסיונך האישי

מנהל פורום מעי רגיש