תזונה דלת שארית ומעי רגיש
דיון מתוך פורום מעי רגיש
שלום רב, אני בת 46 ומגיל צעיר התרגלתי לחיות עם מערכת עיכול רגישה, לפני 3 שנים לאחר חידק הליקובקטר החמירה הרגישות מאוד עד כדי ויתור על מוצרי חלב לגמרי (עשיתי בדיקת רגישות) וגם ללא מוצרי החלב גזים מרובים כל יום וכל היום, כאבי בטן וגם תחושת אי נוחות בפי הטבעת והתרוקנות לא מלאה. כל הרופאים שהייתי אצלם אמרו שאין מה לעשות ושיש בעיות קשות יותר וגם ביקורים אצל דיאטניות שונות לא עזרו לגמרי במקרה קראתי על תזונה דלת שארית, התחלתי לאכול לפיה ותוך יומיים הרגשתי שיפור משמעותי והבנתי שזה הכיוון, הגזים נעלמו לחלוטין והתחושה הכללית השתפרה וסוף סוף אני מתחילה לנהל שגרה נורמלית. רציתי לשאול האם אין בעיה עם תזונה דלת שארית לאורך זמן והאם יש צורך בבדיקות כלשהן מאחר והתזונה הזו ניתנת למחלות מעיים וכמו כן אני מקוה שהאינפורמציה תעזור לעוד אנשים. תודה מראש .
זה דבר מקובל במעי רגיש ולא מפתיע (האמירה שתזונה עתירת סיבים בריאה היא נכונה, אבל בהחלט לחלק מהאשנים היא גורמת סבל רב). אין בדיקות מיוחדות שצריכים לעשות מעבר לבדיקות הרגילות של כולסטרול, סוכר וכו' פעם בשנה.