נואשת מגזים מרובים וקולניים במיוחד
דיון מתוך פורום מעי רגיש
הבעיה שמשפיעה על חיי באוםן משמעותי היא גזים מרובים וקולניים במיוחד. ניסיתי ה כ ל! סוגים שונים של תזונה כגון: תקופה מאוזנת של פחמימות מורכבות, ארוחות קבועות, מים לפני האוכל, ירקות. דיאטת חלבונים. אח''כ תזונה ללא לקטוז או גלוטן. ניסיתי ארוחות של מנות קטנות בלבד כל שלוש שעות.תוספי תזונה שהמליצו לי. פרוביוטיקה. תקופה ארוכה ללא מסטיקים וסוכריות, בלי קטניות ובלי כל המאכלים הידועים שגורמים לגזים, וזו היתה רשימה ארוכה במיוחד שפשוט לא אכלתי כלל - וזה לא עזר. כל הזמן גזים קולניים ולעיתים תחושה שאני צריכה יציאה ואין לי ואם יש אז לרוב, גם אח''כ יש ליתחושה שלא התרוקנתי מספיק. לקחתי סיבים תזונתיים של נוטרה לייף באבקה - שלא אמרוים לגרום לגזים. זה גם לא עזר. שותה הרבה מים וקמומיל ועוד חליטות צמחים. ניסיתי ימי צום לניקוי הגוף. תזונה של מיצי ירקות, ניקוי הגוף בחוקן במכונים המורשים לכך. כלום לא עוזר. הדבר היחד שעוזר במידה מסוימת זה, כשאני לא אוכלת כלום מלבד אולי 2 פרוסות לחם ביום. אך לא סביר לתפקד כך. יתכן שיש אנשים מסוימים שיש להם מבנה פנימי אנטומי מסוים שפשוט גורם לגזים ויש כאלו שלא? מה עליי לעשות. ניסיתי הכל, (הרבה יותר ממה שמניתי פה) זו בעיה של שנים ואני כבר בת 33 אני סובלת מזה מגיל ההתבגרות וזה סבל נוראי. זו בעיה שפגעה בי בעבודה, בזוגיות, מבחינה חברתית כי אני רק מסתגרת בבית. זה מביך ומבייש כי זה קולני במיוחד. אני מצליחה לשלוט בזה אבל אז נגרמת לי נפיחות מטורפת בבטן וכאבים עזים ותחושת אי נוחות קיצונית ולאחר מכן זה ממשיך להשפיע ולהוציא את היציאות שלי מאיזון והיציאה הקבועה של הבוקר גם נפגמת. ולוקח לי מס' ימים לחזור למוטב. ההתאפקות בהוצאת הגזים גורמת להרבה יותר גזים ולתופעות נוספות וחריפות יותר, כמו שמניתי. סבל בלתי נסבל! יש ישועה?
שכחתי לציין שגם עשיתי הרבה מאוד בדיקות במהלך השנים שלא העלו ממצאים. בדיקות דם, בדיקות גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה, בדיקות אצל רופאים מומחים, אולטרסאונד, ועוד כל מיני בדיקות שאני לא זוכרת את שמם.
מנית את כל הדברים שגורמים לגזים, אך בכ"ז אנסה לעזור. קיימת פרוביוטיקה מסוג VSL#3 שנבדקה במחקרים והראתה שיפור בחלק מהנבדקים. כדאי להשלים תבחין אי סבילות לפרוקטוז. אצלך לאור הסבל הרב הייתי שוקלת טיפול אנטיוביוטי כמו ציפרוגיס או פלגיל לתקופה של 10 ימים במחשבה של צמיחת יתר של חיידקים. ד"ר אסולין
שלום- אני בת 48 וסובלת בדיוק מאותה תופעה שמשפיעה על כל החיים שלי. אשמח לדבר איתך אם תרצי אשמח להעביר לך כתובת אי מייל שלי בברכה מאידור