האם מדובר ברגישות ללקטוז?
דיון מתוך פורום מעי רגיש
שלום ד"ר, אני בת 32, בריאה בדר"כ, צמחונית על גבול הטבעונית ולא מרבה לאכול מוצרי חלב, רק מידי פעם טוסט או פיצה, בדר"כ לא מעבר...איני שותה קפה עם חלב או צורכת חלב בצורתו הגולמית.. היום בצהריים בערך בשעה 15:30 אכלתי פסטה מוקרמת שהכנתי שכללה מיכל קטן של שמנת לבישול, כ2 כוסות חלב ומעט גבנצ (כמות מוצרי חלב דיי גדולה שאיני רגילה לצרוך) כעת ב2:00 בלילה תוך כדי שכיבה לפני שינה אני חשה כאבי בטן, התכווצויות ואף שלשלתי מספר פעמים והכאב אמנם מעט פחת אך עדיין קצת עמום...האם ייתכן שהתסמינים נובעים מרגישות ללקטוז? מעולם לא סבלתי מרגישות שכזו.. האם הגיוני שהתסמינים הופיעו אחרי כמעט 12 שעות מאז האכילה? תודה על המענה וגמר חתימה טובה!
שלום יתכן, אך יתכנו גם הרבה סיבות אחרות בדרך כלל שמנת הינה עשירה בשומן ולכן מכילה פחו לקטוז בכל מקרה אם תלונותיך יחזרו עם צריכה של מוצרי חלב, אז סביר להניח שזאת אכן אי סבילות ללקטוז
במידה וזה יחזור, האם זה תלוי במוצר שצורכים? בכמות? תוך כמה זמן מופיעים סימפטומים? אפשרי שיופיעו לאחר 10 שעות מהאכילה ולא מיד אחריה? תודה מקרב לב!