חיסונים לחתולים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

20/11/2008 | 14:33 | מאת: דליה

בזמנו וטרינר נתן חצי מנת חיסון לחתולים שלי כשהיו גורים, "כי הם קטנים". (אינני זוכרת אם זה היה החיסון הראשון, או השני אחרי חודש). האם זה נכון? אישכהו בדיעבד נראה לי שלא. ושאלה נוספת - האם החיסון אמור למנוע דלקות חניכיים בחתולים?

21/11/2008 | 11:35 | מאת: ד"ר טליה מור

דליה שלום, חיסון מרובעת ניתן במנה שלמה לכל חתול מבלי קשר לגילו. אין זה נכון לתת חצי מנה. החיסון מקנה הגנה כנגד חתלתלת קליצ'י והרפס וירוס וקלמידיה ולא כנגד דלקות חניכיים.

21/11/2008 | 13:47 | מאת: רוני

יש שמועה שחיסונים כל שנה מיותרים (ועוזרים רק לוטרינרים), ושהחיסונים חשובים רק כשהחתול גור - נגד מחלות שחוטפים גורים. מה דעתך?

מנהלי פורום וטרינריה