סירוס חתול

דיון מתוך פורום  וטרינריה

07/09/2001 | 22:05 | מאת: מיכל

שלום יש לי חתול בן שנתיים אשר עדין לא סורס מהסיבה הפשוטה שכיס האשכים שלו לא ירד. כאשר הוא היה בן כחצי שנה הציע הוטרינר שלנו שחשב כי זהו מקרה של אשך תמיר (אני כבר לא בטוחה שככה בדיוק זה נקרא) לנתח אותו. פתחו לחתול המסכן את הבטן אך את כיס האשכים לא מצאו. הסברה היא כי האשכים התחילו את מסעם החוצה אך "נתקעו" באזור המפסעה. בזמנו אמר לנו הוטרינר כי ניתוח המפסעה הוא בעייתי מאחר וזהו אזור שומני וקשה לאתר את האשכים במדויק. אז ויתרנו, והחתול מקבל מאז פעם בכמה חודשים זריקה נגד יחום אשר פותרת את הבעיה אם כי לא לחלוטין ובנוסף מגדילה את סיכויו של המסכן לגידולים מסוגים שונים ומשונים. בקרוב אנחנו נוסעים לחו"ל והחתול שלנו מקבל בית חדש ולכן חשבנו שזו תהיה ההזדמנות האחרונה שלנו לטפל בנושא הסירוס שלו. האם באמת אין מרפא לחתול שלנו או שאולי קיים פתרון שאנחנו לא מודעים אליו? אודה על כל תגובה

07/09/2001 | 22:13 | מאת: דר' אדיר שיפרון

מיכל שלום, אשך תמיר הינה בעיה נפוצה אצל כלבים חתולים ובני אדם. האשך אכן יכול להיות בתוך חלל הבטן או "בדרך" למקומו הטיבעי ז"א במפסעה. אסור להשאיר את האשכים שלא ירדו במקומם מאחר ויש להם נטיה להפוך לסרטניים ו/או להפריש הורמונים שונים שאינם מטיבים עם בעה"ח. אין בעיה מיוחדת להוציא את האשכים מן המפסעה, אם הרופא שלך חושש לבצע זאת פני לרופא אחר!

מנהלי פורום וטרינריה