דלקת עיניים אצל חתולים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

25/06/2002 | 07:31 | מאת: אריאלה

בחצרי גדלים 6 חתולים, אם, שני גורים בוגרים ושלושה גורים קטנים יותר שלשלושתם דלקת עיניים והם לא כל כך נותנים להתקרב אליהם על מנת לטפל בדלקת. האם זה יעבור מעצמו, אחד החתולים נראה כאילו עיניו עצומות לגמרי והוא לא רואה כלום.

25/06/2002 | 09:40 | מאת: יעל

שלום אריאלה, דלקות עניים אצל גורים לא תמיד עוברות מעצמן ואם יש לך אפשרות כדאי מאוד לנסות ולטפל בהם. כדי לתפוס אותם תנסי להשתמש בשמיחה או משהו דומה. את מתקרבת כמה שאפשר וזורקת על הגור את השמיחה והוא נשאר בדרך כלל המום לכמה שניות אז את יכולה לקחת אותו לידיים עם השמיחה כדי שהוא לא ישרוט אותך תעטפי אותו ככה שרק הראש בחוץ ותקרבי אותו לגופך כדי שהוא ירגיש יותר בטוח (הוא מרגיש את חום הגוף ודפיקות הלב) ותרגיעי ותלטפי אותו עד שהוא ירגע אז תנסי לנקות לו את העניים עם צמר גפן לח (מים פושרים) ואחר כך כדאי לשים לו סנטמיצין או טיפות עניים שמקבלים אצל וטרינר. אם יש לך אפשרות לקחת אותם לוטרינר, אז אין טוב מזה. טיפולים כאלה בדרך כלל בכלל לא יקרים הוא גם יכול לעשות להם טיפול נגד תולעים. בהצלחה נ.ב. אני לא וטרינר פשוט יש לי קצת נסיון

25/06/2002 | 13:09 | מאת: ד"ר טליה מור

כאשר מדובר בגורי חתולים חובה חובה חובה לטפל, אי מתן טיפול בזמן יכול לגרום לאיבוד הראיה והעין. דלקת עיניים יכולה ראשונית או כסימן משני למחלה סיסטמית אחרת (למשל חתלתלת),לכן מומלץ לבדוק את החתולים ולתת להם טיפול בהתאם. בדרך כלל הדלקות לא עוברות מעצמן ודורשות טיפול מקומי.

25/06/2002 | 15:33 | מאת: טריניטי

עם שני גורי חתולי רחוב עם דלקות עיניים - שניהם איבדו עיין אחת ולבסוף שניהם איבדו את חייהם. ולכן חובה לטפל כמה שיותר מהר. הדלקת כמעט בכל הפעמים חודרת לתוך העין והעין ממש מתפוצצת. במצב כזה לא רק שהם מאבדים את הראיה, הכאב הוא נוראי!! ולכן כטיפול ראשוני צריך לתפוש את הגורים ולנקות להם את העיניים עם צמר גפן טבול במים פושרים. בנוסף במקרה שאת מתאר שעיני הגור סגורות חובה חובה לטפל עם אנטיביוטיקה כי הדרך מכאן ועד איבוד העיין קצרה מאוד.

מנהלי פורום וטרינריה