חתול משלשל ומקיא

דיון מתוך פורום  וטרינריה

25/01/2016 | 14:25 | מאת: רומי

היי, אנחנו שבוע וחצי לאחר מעבר דירה ויש לי שני חתולים (היו חצי חתולי בית חצי חתולי חצר). החתול הבוגר מביניהם (והפעיל), בן 4 לקח את המעבר קצת קשה (מנסה לפתוח את הדלת, מיילל לידה וליד החלון וכו) ושמתי לב שכבר שהוא מקיא ומשלשל קבוע. מכיוון שהיה חתול חצר היה עושה את צרכיו בחוץ ולכן אין לי מושג אם זה התחיל לפני כן. האם יש קשר בין המעבר ובין המצב הבריאותי, כלומר האם סימפטומים אלו יכולים לנבוע מלחץ?

25/01/2016 | 19:50 | מאת: ד"ר יובל סמואל

שלום רומי. סטרס אכן יכול להתבטא בסימפטומים של מערכת עיכול. אך מכאן עלולה להתפתח דלקת של ממש. לכן המלצתי היא קודם להעביר אותו למזון רפואי שנקרא אינטסטינל. אם לא יחול שיפור אז כדאי לקחת אותו לבדיקת רופא וטרינר. בהצלחה

25/01/2016 | 22:35 | מאת: רומי

קודם כל תודה רבה על המענה. שמתי לב בנוסף שהוא קצת נפוח בבטן. אחרי כמה זמן עליי לקחת אותו לוטרינר אם זה לא משתפר?

מנהלי פורום וטרינריה