סירוס כלב עם אשך טמיר

דיון מתוך פורום  וטרינריה

07/12/2012 | 19:56 | מאת: מאיה

שלום רב, אימצנו גור כלבים מקסים שיש לו אשך טמיר. בכוונתנו לסרס אותו אך הניתוח עצמו מדאיג אותנו שכן האשך לא נמצא בתעלה אלא בחלל הבטן. הגור היום בן חמישה חודשים ולמרות שבמקרה כזה ההמלצה היא לחכות עד גיל שנה, אנו חושבים כי ההמתנה מיותרת ומעדיפים סירוס לפני התפרצות ההורמונים. השאלה הראשונה היא עד כמה ניתוח שכזה מסוכן? השאלה השנייה נשאלת בשל מצבנו הכלכלי - עד כמה ניתוח שכזה יקר יותר מסירוס רגיל (ההפרש באחוזים)?

08/12/2012 | 20:23 | מאת: ד"ר טליה מור

מאיה, בהחלט ההמלצה הנניה לסרס ולהוציא את שני האשכים. הסיכונים חלקם קשורים להרדמה וחלקם ליכולות של המנתח ולמצב הכלב. המחיר אינו אחיד ונקבע על ידי הוטרינר המנתח. שיהיה בהצלחה.

מנהלי פורום וטרינריה