חסרונות סירוס

דיון מתוך פורום  וטרינריה

28/11/2011 | 12:29 | מאת: מאמצת

שאלתי מתייחסת לסירוס גור זכר גדול. לאחרונה קראתי מאמר (pet news( לפיו בעוד שלגבי נקבות יתרונות העיקור גדולים על חסרונותיו הרי שבזכרים ובעיקר מגזעים גדולים ובעיקור לפני גיל שנה יש עליה משמעותית בסיכון לאוסטאוסרקומה, פגיעה קוגנטיבית גריאטרית המנגיוסרקומה לבבית והיפותרואידיזים , בצד סיכונים אחרים שפחות מטרידים אותי. מה דעתך?

29/11/2011 | 08:27 | מאת: ד"ר טליה מור

אני אכן קראתי מספר מאמרים החושפים נתוניים דומים לאלו שציינת, אך עם זאת ההמלצה הרווחת נכון להיום בקרב הרופאים הוטרינרים בעולם הינה לסרס זכרים שאינם מיועדים להרבעה.

29/11/2011 | 09:55 | מאת: מאמצת

אם הבנתי נכון אז לגבי כלבים גדולים סירוס הוא ממניעים של הפחתת האוכלוסיה ולגבי הכלב הספציפי, בהנחה שאין לי בעיה להתמודד עם כלב לא מסורס ולשמור עליו, במיוחד עם הוא מגזע גדול חסרונות הסירוס עולים על היתרונות?

מנהלי פורום וטרינריה