הכלבה שלי שהמליטה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

20/11/2011 | 16:15 | מאת: אירנה

שלום. הכבה שלי המליטה שלשום 2 גורים מתו ישר אחד נתקע לה חצי גוף בתוך וחצי גוף בחוץ ואחד חי 3 ימים ומת סה"כ 4 גורים. השאלות שלי הם: מה הסיבה שהגורים יכלו למות? הגור שהיה חצי בתוך וחצי בפנים שהיא לא יכלה להוציא אנחנו לא מוציאים אותו. יכול להיות שהיא החביאה אותו? ואיפה לדעתך הוא אמור להיות? לא שחררנו אותה החוצה. והגור שחי 3 ימים איך הוא מת ? הוא היה בסדר.. יכול להיות בגלל הקור? תודה!

21/11/2011 | 10:55 | מאת: ד"ר טליה מור

הסיבות יכולות להיות רבות חלקן קשורות לאם אחרות לגורים או לסביבה, כדוגמת: פגמים מולדים, התפתחות בלתי תקינה של העוברים, קשיים בהמלטה והתקדמות בלתי תקינה, מנח לא תקין, חוסר ניסיון וטיפול של הכלבה, מבנה אגן צר, מחלות ויראליות וכדומה. כדאי לגשת לבדיקה אצל וטרינר לוודא כי לא נשארו שאריות עוברים או שיליות ברחם או בתעלת הלידה.

מנהלי פורום וטרינריה