שאלה לגבי גור חתולים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

17/07/2011 | 21:46 | מאת: שאול

לפני כחודש וחצי מצאתי בחצר גור חתולים עם עיניים סגורות , לקחתי אותו לצער בעלי חיים והם אמרו שצריך להרדימו כי גם אם ישרוד הוא יהיה עיוור כי יש לו חתלתלת נתנו לי לטפל בו עם אנטיביוטיקה ומשחה והוא הבריא ורואה כבר שלושה שבועות עם עיניים פקוחות לגמרי וסיים את כל ימי הטיפול . בימים האחרונים שוב נעצמת לו עין ימין מה הסיבה ומה עלי לעשות תודה

18/07/2011 | 15:13 | מאת: ד"ר טליה מור

שאול, איני יכולה לחוות דיעה מקצועית או להמליץ על טיפול מבלי שראיתי את החתול, אך בהחלט יתכן והדלקת חוזרת, האם אתה רואה גם הפרשה? האם יש נזלת? או כל סימן קליני אחר? נקה בעדינות את העין מבלי לפגוע בקרנית בעזרת צמר גפן טבול במעט מים ושים לו משחת עינים אנטיביוטית( כמו סינטומיצין או פוסיטלמיק) במידה ולא יחול שיפור או במידה והדלקת תחזור שוב, כדאי יהיה לעשות בירור מעמיק יותר. ובשום אופן לא להרדים, גם חתול עיוור יכול לחיות חיים מאושרים. שיהיה בהצלחה.

מנהלי פורום וטרינריה