גידולים בכבד אצל כלב

דיון מתוך פורום  וטרינריה

06/10/2020 | 20:52 | מאת: אבי

לכלב בן 11 מגזע גדול , בבדיקת אולטרסאונד נתגלו שני גידולים בכבד שטרם נדגמו. הכלב איבד כעשרה אחוזים ממשקלו (26.5 היה 30) בשבועות האחרונים. חוץ מזה משדר חיוניות ותאבון בריא. 1.אילו פעולות מומלץ לבצע מכאן? 2.אם מומלץ לבצע דיגום איזו שיטה עדיפה (fna או טרוקאט)? 3.אם ימצא שהגידול אינו סרטני מה ניתן לעשות? 4.אם ימצא שהגידול סרטני מה ניתן לעשות? 5.כיצד ניתן לגרום לכלב לשוב למשקלו התקין? 6.האם מומלץ לבצע דיגום או המשך טיפול במרפאת מומחים או בבית החולים הוטרינרי? 7.מצורפת סריקת האולטרסאונד והממצאים תודה רבה

לגבי שיטת הדיגום הייתי ממליץ על FNA בתחילה כי לעיתים נותן האבחנה. מעריך שביצעו תפקודי קרישה לכלבה שאם לא, רצוי לבצע לפני כל שיטת דיגום שהיא. ממליץ בחום לפנות למחלקת אונקולוגיה בבית החולים הווטרינרי בבית דגן לקבלת ייעוץ מומחה.

מנהלי פורום וטרינריה