חשד לפריצת דיסק אצל כלב ביגל

דיון מתוך פורום  וטרינריה

17/07/2020 | 18:13 | מאת: אלון

שלום ,רציתי להתייעץ לגבי מצב של כלבי ביומיים האחרונים הוא מתקשה לנוע בחופשיות , תאבון ירוד אבל בכל זאת אוכל מנה כל יום ,יציאות תקינןת , רגיש מאוד לנגיעה מייד בוכה באזור הבטן התחתונה ויש לו התכווצויות באיזור זה בקצב של דופק הלב .הלכתי איתו לווטרינר מיד הודיע לי שיש לו חשד לפריצת דיסק , ביצע צילומים של כל עמוד השדרה ובדיקות דם ולפי ההבחנה שלו הוא מזהה בעיה באחת החוליות בגב התחתון ושהוא רואה שיש בעיה כבר ברגליים אחוריות . הוא יעץ לי לגשת למומחה, לשמור על הכלב ללא תנועה , לא לעלות מדרגות וכו... וכמוכן נתן לי מרשם לכדור PREVICOX .כשחזרתי עם הכלב באותו ערב נתתי לו חצי כדור ואחרי כחצי שעה הוא חזר לעצמו כרגיל . עברו כבר 24 שעות ועדיין הכלב מתנהג רגיל ללא כאבים הולך רגיל ללא קושי א, תיאבון רגיל ושמח כהרגלו . השאלה שלי האם ייתכן שהכדור PREVICOX ישפיע למשך 24 שעות או יותר ? צירפתי את צילומי רטגן

אכן כדור פרביקוקס משפיע לכ-24 שעות. אישית בחשד לדיסק אני איני נותן תרופה נוגדת כאב הואיל ולעיתים בשל מיסוך הכאב בעל החיים יכול להזיק לעצמו יותר, מה שעלול להביא להחמרת המצב בסופו של דבר. רופאים שונים, דיעות שונות....

מנהלי פורום וטרינריה