כלב חד בייצתי

דיון מתוך פורום  וטרינריה

25/12/2010 | 16:31 | מאת: ניב

יש לנו כלב מעורב חד בייצתי כבן 3. האם כדאי לעשות משהו בנידון? תודה

26/12/2010 | 08:24 | מאת: ד"ר טליה מור

ניב, המצב שאתה מתאר נקרא כלב עם אשך טמיר, כלומר אחד האשכים לא השלים את ירידתו בתעלת האשך ונשאר כלוא. ישנם מאמרים מדעיים המראים כי אשך טמיר נמצא בסבירות גבוהה יותר להפוך לגידול ולכן ממליצים לבצע ניתוח ולהוציא אותו ובמקביל גם לסרס את הכלב, כלומר להסיר גם את האשך השני .

26/12/2010 | 12:51 | מאת: ניב

מה הסיכון בעשייה של ניתוח כזה לכלב פינצר מעורב קטן עם בעיות רגישות כמו הקאה בנסיעות.

מנהלי פורום וטרינריה