תיסמינים של איבוד שיווי משקל זמני

דיון מתוך פורום  וטרינריה

03/07/2019 | 01:13 | מאת: יובל

בתקופה האחרונה אני שמה לב להתנהגויות שונות אצל הכלב שלי (הוא בן 12). הוא מקיא יותר מבדרך כלל (תמיד הוא היה מקיא פעם בחודשיים בערך), והוא התחיל להיות כפייתי לחדר שלי והיה שורט לי את הדלת כשלא פתחתי לו את הדלת מה שלא אופייני לו. לילה אחד שמתי לב שהוא מתחיל להסתובב סביב עצמו כאילו ללא שליטה ומועד מידיי פעם, ישבתי לידו ליטפתי אותו והוא נרגע. יומיים לאחר מכן המקרה חזר אך כשניסיתי להרגיע אותו הוא נרגע והמקרה חזר לאחר כמה דקות, בבוקר שלמחרת המקרה החמיר והיו לו התקפים ממושכים,הוא לא הצליח לעמוד או ללכת, הראש שלו הסתובב בצורה לא רצונית והוא הקיא. לקחתי אותו לוטרינר, הוא עשה לו בדיקות דם ושתן שיצאו תקינות, כל בדיקות הרפלקסים היו תקינות, הכל יצא תקין. הוטרינר אמר שאלה תסמינים של כלב מבוגר ובמקרה הזה זה צריך להרגע, או שיש סיכוי לגידול או לדלקת בקרום המוח ושבינתיים יקח את התרופות שלו ונראה מה קורה אחריי שניתן לו את הטיפול. חזרנו הביתה ומצבו החמיר בטירוף בלילה, לקחנו אותו לבית חולים בבית דגן והרופא ראה אותו ואמר שככה בדיוק נראים תסמינים של הכלב הזקן וזה נורמאלי שיש החמרה של בערך 24 שעות וזה צריך להרגע. אחריי 24 שעות קשוחים הוא נרגע והתחיל ללכת קצת ונראה כאילו הוא משתפר. הלילה היה לו התקף קשה אבל עכשיו הוא נרגע אני מפחדת מאוד שזה באמת גידול או דלקת בקרום המוח למרות שכל הסממנים הם שאלה תסמינים של הכלב הזקן. מאוד קשה לי לראות אותו ככה, אשמח לדעת אם לדעתך זה נשמע כמו גידול או שבאמת אלה תסמינים של כלב זקן ואיבוד שיווי משקל.

קשה לי לענות לשאלות אלו ללא בדיקת הכלב. ייתכן ומדובר בתהליך דמנטי ובמצב זה ניתן לתת תרופות שגם ירגיעו את הכלב וגם ישפרו את איכות החיים שלו גם את שלכם.

מנהלי פורום וטרינריה