דלקת בשתן חוזרת וקריסטלים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

29/06/2019 | 22:39 | מאת: משה

שלום, הכלבה שלי בת 4 (אצלי ארבעה חודשים) ויש לה דלקות שתן חוזרות (4 פעמים חזר בתקופה של חצי שנה). טופלה באמצעות אנטיובטיקות שונות כל פעם לאחר בדיקות שתן חוזרות ונשנות, כמו כן גם החלפה לאוכל רפואי c/d urinary לשק אחד וחזרה לאוכל רגיל אחרי שהשתן חזר לחומציות תקינה. נעשו מספר אולטרסאונדים כאשר בראשונים לא נצפו קריסטלים, אך באחרון נצפתה אבן.. הוטרינרית לקחה שתן ישירות מהשלפוחית ושלחה למעבדה וגם בדקה את ההרכב בעצמה וחשפה קריסטלים ואבנים ״מסיסות״ לטענתה. כלומר, המלצתה הייתה שהדלקות נובעות מכך שהכלבה נוטה לייצר אבנים מסוג מסוים שהוא מסיס ולכן ההמלצה להעביר לאוכל רפואי לכל החיים. האוכל מאוד יקר וכן כל הבירור הזה במשך חצי שנה, אבל לי אכפת מהבריאות של הכלבה. את האוכל היא מאוד אהבה ביומיים שלושה הראשונים אך עכשיו כבר יומיים אינה מעוניינת לאכול את האוכל ובקושי שותה. ממעיטה במתן שתן, בקושי נותנת צואה ומלקקת לעיתים תכופות את שלפוחית השתן. אשמח להמלצות או רעיונות מה עליי לעשות והאם הטיפול שהומלץ עושה שכל.. אני מאוד מעריך את הוטרינרית שלי אך קיבלתי תחושה כבר של שיטת מצליח ולא אבחנה סדורה. יכול להיות שזה התסכול שגורם לי לדבר ככה. אשמח לעזרה.

המלצתי לפנות לחוות דעת נוספת של רופא וטרינר מומחה ברפואה פנימית. בהצלחה.

30/06/2019 | 13:55 | מאת: משה

יש לך המלצה לרופא מסוג זה? נדמה שקשה למצוא רופאים וטרינרים מומחים בתחום מסוים בחיפוש ברשת

משתדל שלא להמליץ על מישהו ספציפי. מןמחים ברפואה פנימית יש במרכז חירום "טיפול נמרץ" בבן שמן, בבית החולים האוניברסיטאי בבית דגן, וניתן למצוא גם רןפאים מומחים שיכולים לתת את חוות הדעת במרפאה האורגנית שהלקוח נוהג להגיע אליה. בהצלחה.

מנהלי פורום וטרינריה