האם הייתה רשלנות רפואית בחוסר זיהוי סרטן אצל כלב?

דיון מתוך פורום  וטרינריה

27/06/2018 | 14:24 | מאת: alex87

שלום הכלב שלנו נפטר מסרטן בגיל 7 לפני יומיים. הכלב התחיל להקיא לקחנו אותו לוטרנר הקבוע שלנו. הרופא לא אבחן שלפי הבטן הנפוחה מדובר בסרטן למרות שהכלב שקל ב 24 קילו שזה ממש מעט לכלב בגודל שלו כשהוא שקל כבר 35 בתקופות מסויימות. הוא קיבל טיפול שבכלל לא היה קשור למה שיש לו. אבא שלי שם לב אחרי הטיפול שהכלב במצב לא טוב והלך שוב למחרת לוטרינר. הוטרינר שוב נתן לו טיפול שלא קשור בכלל למה שיש לו. טען שיש לו גזים בבטן. לאחר כמה שעות הכלב פשוט התחיל ליפול מהרגליים ואבא שלי נלחץ והלך אליו שוב וצעק שהכלב עומד למות איך אתה לא רואה את זה?? הפעם הוטרינר עשה אולרסאונד וראה שיש לו סרטן שכבר התפרץ ולכן הוא התחיל להקיא באותו יום. כמו כן אבא שלי הסביר שהכלב נוצן צואה שחורה. משמע מלאה בדם . הוטרינר ניסה לתת דם לכלב אבל זה לא עזר ונאלצנו להרדים אותו. הוא גבה 300 שח עבור הטיפול הראשון ו350 על השני שהם בכלל לא היו רלוונטיםם למחלה. ראוי לציין שלא משנה מה היה עושה זה כבר היה מאוחר מדי באותו רגע. הזיהוי היה צריך להיות הרבה לפני כדי שאפשר יהיה לעשות משהו. כל מה שהוא עשה ביומיים האלה זה פשוט גרם לסבל של הכלב כי הוא היה במצב הרבה יותר טוב לפני הטיפול שלו , הטיפול הזה גרם לו להיות גמור פשוט. כמו כן הנושא הוא לא כספי בכלל כי אבא שלי היה משלם גם מיליון דולר בשביל שהכלב יחיה. ועכשיו עוד יש לנו חשבון לשלם על ההרדמה והפינוי של הכלב. השאלה היא האם היה באחריותו לגלות מוקדם יותר שיש לכלב סרטן ואז ניתן היה להציל אותו. אבא שלי הלך לוטרינר עם כל דבר קטן שהיה לכלב והפעם האחרונה שהיה אצלו הייתה לפני כחודש וחצי והייתה לו פציעה ברגל אבל הבטן שלו הייתה נפוחה ואנחנו חשבנו שזה בגלל משקל. הוטרינר לא עשה לו שום בדיקת אולטרסאונד שום בדיקת דם וגם לא הציע לנו בדיקות כאלה. אנחנו לא רופאים וסמכנו על הוטרינר שהוא יודע לזהות את זה ולדעת לעשות את הבדיקה הפשוטה הזו. אבא שלי הלך אליו המון פעמים בשנה בכל דבר קטן שהיה לכלב. האם זה נחשב לרשלנות? חוסר יכולת לזהות את המחלה ? היו סימנים שעבור רופא צריכים להדליק נורה אדומה ולבדוק אותם. לא הוצעה לנו שום בדיקה שכזו

מתנצל איני מרגיש שבסמכותי להשיב על השאלות שנשאלי. אני מבין את התסכול ורוצה להשתתף בצערכם הרב.

27/06/2018 | 15:01 | מאת: ak87

מנהלי פורום וטרינריה