מזון סניור לכלב בן 8 עתיר חלבון

דיון מתוך פורום  וטרינריה

06/06/2018 | 20:53 | מאת: זואי

שלום רב, יש לי כלב בן 8 ששוקל 10 ק"ג. החלפתי לו לסניור ומה שהופתעתי לראות שמזון הנוכחי מכיל 33 אחוז חלבון. השאלה שלי היא האם זו לא כמות גדולה של חלבון? תודה מראש.

בניגוד לדיעה שרווחה פעם שרמות חלבון גבוהות מזיקות לכלבים בוגרים הרי שהגיעו למסקנה שכלב בוגר זקור לרמות חלבון גבוהות יותר מאשר כלבים צעירים. בין היתר בגיל מבוגר יש אובדן שריר ואובדן חלבון ששניהם משפיעים על ירידה בתפקוד מערכת החיסון. מסיבה זו ומסיבות נוספות רמת החלבון המועדפת במזונות מסחריים לכלבי סניור גבוהה יחסית.

מנהלי פורום וטרינריה