גידול.....עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

25/03/2018 | 18:16 | מאת: מיכאלה

שלום, ככל הנראה לכלבה שלי יש גידול. הווטרינר אמר שלא ניתן לדעת מה מקורו מבלי לנתח ושלא כדאי לנתח או לעשות עם זה משהו. אני חוששת. אשמח לשמוע מה יכולים להיות התסמינים ובכללי מה דעתך תודה

25/03/2018 | 18:17 | מאת: מיכאלה

תמונה

25/03/2018 | 18:17 | מאת: מיכאלה

למה התמונה שהעלתי לא מוצגת?

אכן החשד לגידול תת עורי, ניתן לדגום עם מחט על מנת לאשש את החשד אך ההמלצה בגידולי עטין היא הסרה כירורגית ושליחה לביופסיה. במידה ולכלבה אין מחלות לב או מחלות אחרות המסכנות אותה מבחינת ההרדמה, בכלבה מבוגרת מומלץ על ביצוע בדיקות דם מלאות וצילום בית חזה להערכת כשירות להרדמה. המלצה לשלוח את המסה למעבדה לצורך היסטופתולוגיה לזיהוי הגידול, מידת הממאירות והערכת שולי הגידול לדעת אם הוצא בשלמות ואם נדרשת בדיקות נוספות. במידה ולכלבה מחלות רקע שמסכנות אותה, אפשר לבצע את הניתוח במרכז מומחים כגון בבית החולים הוטרינרי בבית דגן או להזמין מרדים מומחה למרפאה לצורך ניטור ההרדמה בזמן הניתוח. יש לזכור שבכל הרדמה יש סיכון, גיל אינו סיבה לדחיית ניתוח אלא מצב בריאות בלבד. בכבוד רב, ד"ר בלום

מנהלי פורום וטרינריה