מוקד חשוד כמסה בטחול

דיון מתוך פורום  וטרינריה

26/01/2018 | 09:06 | מאת: אלמונית

שלום הכלב שלי מבוגר בן 13 ונפל באמצע טיול ולא הצליח לקום וללכת שחזר הביתה התנשף בכבדות שאף פעם לא נראתה קודם ולקחתי אותו לוטרינר. עשו לו בדיקות דם ואולטרסאונד והוטרינר אמר שבטחול יש מוקד שחשוד כמסה אך אינו בטוח ולשם כך צריך לעשות אולטרסאונד אצל מומחה. ועד אז אני מתהפכת ולא מתפקדת מרוב חרדה שמדובר בסרטן בטחול. האם ייתכן שזה דבר אחר בטחול ולא סרטן? האם המוקד שהיה חשוד כמסה יכול להיראות דומה אך שיהיה מדןבר במשהו אחר?

שאלותייך מורכבות ומהנתונים שנתת לא יכולה להיות תשובה חד משמעית. לא כל הלקויות בטחול הן סרטן. למשל יכול להיות שטף דם הטחול. ובנוסף אם מדובר בדידול גם הוא לא במחוייב ממאיר יש הבדל למשל בין גידול המכונה המנגיומה לבין המנגיוסרקומה שזה האחרון ממאיר. אכן אולטראסאונד מומחה נחוץ אך גם הוא לא יוכל בבטחון מלא להפריד בין האפשרות לגידול שפיר וממאיר. בנוסף יש קריטריונים נוספים ובמהלך האולטראסאונד ייבחנו איברים פנימיים אחרים כדוגמת הכבד והטחול ובלוטות הלימפה המזנריליות שבבטן. מקווה לטוב ובהצלחה.

מנהלי פורום וטרינריה