לוקמיה וירוס בחתולים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

18/08/2017 | 01:59 | מאת: איריס

אנא עיזרי לי במענה דחוף לשאלותיי!! לחתולה בת השש שלי החל להופיע חוסר תיאבון ועייפות, עשינו בדיקות דם (כולל אלקטרופורזיס) ועלה שיש לה וירוס לוקמיה. מהו התסריט הטוב למצב כזה ומה האחוזים שזה יופיע כך? מהו התסריט הגרוע ומה בסטטיסטיקה קורה לרוב? חשוב לי מאוד לדעת - מהו אורך החיים במצבים הללו? האם ניתן להירפא מזה? ולא פחות חשוב - האם צריך לחסן גם את אחותה? אודה מאוד מאןד על מענה בהקדם תודה רבה

חוסר תאבון ועייפות הינם ממצאים נפוצים במחלת ה-FELV. חתולים אלה בעלי נטייה מוגברת לפתח לוקמיה, לימפומה, הפרעות דם ודיכוי חיסוני ולכן לסבול לא פעם ממחלות זיהומיות אופורטוניסטיות שידרשו טיפול מפעם לפעם. חתולים נגועים יכולים לחיות חיים סבירים יחסית והפרוגנוזה תלויה במחלות שיפתחו...חתולים שיסבלו מלימפומה או הפרעות במח העצם למשל, בעלי פרוגנוזה נמוכה יותר. אין ריפוי נכון לעכשיו. המחלה מדבקת בין חתולים, בעיקר בגורים אך גם חתול בוגר יכול להדבק בה. קיים חיסון למנוע הדבקות במחלה

מנהלי פורום וטרינריה