ליקוק עוף לא מבושל האם מסוכן?

דיון מתוך פורום  וטרינריה

09/08/2017 | 14:23 | מאת: רוני5

שלום רב גורת הוואנז שלי בת ארבעה חודשים מחוסנת להכל כולל תולעת הפרק. בטעות הגיעה לשק עם עוף -שוק לא מבושלת שזרקתי. תפסתי אותה מלקקת את הקצה של השוק עם העור האם יכולה לתפוס חיידק כלשהו? ויותר גרוע היא מלקקת בפנים את בנותיו הקטנות האם יכולה להעביר להן משהו? שמעתי איזה סיפור על מח עצם לא מבושל שילד נדבק בתולעת במח ואני בלחץ מהסיפור אשמח לתשובה תודה

לא מומלץ לתת לכלבים בשר נא היות והם יכולים להידבק בקולי צואתיים, סלמונה, קמפילובקטר ולחלות אף להיות מקור להדבקה של בני הבית. יחד עם זאת למרות שלא ניתן לשלול לחלוטין תחלואה, ניראה לי שכלבה שלום (במובן החיובי :)). הדבקה של אכינוקוקס היא דרך מגע עם כלבים נגועים בתולעת.....נפוץ בכלבים בקרבת משקי צאן ובקר ושאינם מטופלים דרך קבע

10/08/2017 | 15:09 | מאת: רוני

ד"ר בלום תודה רבה עבור התשובה יש לי מספר שאלות ברשותך 1. העוף היה אצלי כשנה בפריזר האם הגיוני שבמידה והיו חיידקים הם עדיין חיים אחרי הפשרה לאחר שנה? 2. אחרי כמה ימים אני יכולה להיות בטוחה שהסכנה חלפה? 3. האם אכינוקוקוס זה החיידק שגרם לסיפור עם התולעת במח? תודה רבה

מנהלי פורום וטרינריה