אפילפסיה בכלב שינוי התנהגותי

דיון מתוך פורום  וטרינריה

07/08/2017 | 06:53 | מאת: lilo

היי,יש לי כלב בן 6 וחצי שבשנה האחרונה אובחן כאפילפטי,מטופל בפנוברביטל. בסופ"ש האחרון קיבל 6 התקפים במשך פחות מ24 שעות.יצרתי קשר עם הוטרינר ואמר שכיוון שזה התקף כל כמה שעות זה בסדר..עכשיו אחרי כל ההתקפים הוא נשאר בהתנהגות המוזרה של ישר אחרי ההתקף(זה כולל שינוי בראייה-הוא רואה אך למשל היה מקרה שהכלבה השנייה עברה ממש מולו והוא לא ראה אותה אלא הריח ממש וניסה להבין,אני רואה גם את המבט הזה שיש להם אחרי ההתקפים שהם לא רואים טוב.מתנהג מוזר באופן כללי,חוסר שקט..מרחרח הרבה כנראה כי לא רואה טוב)אני ממש מוטרדת מהעניין כי בהתקפים הקודמים התסמינים האלו עברו כעבור כמה דק' או גג שעה. האם יכול להיווצר נזק כזה קבוע?גם הבנתי ש6 התקפים זה כבר מסוכן ולא מבינה מה האדישות של הוטרינר שרק העלה את המינון של התרופה לפי ייעוץ שקיבל מהנוירולוג פעם קודמת שהיה לכלב התקף וקבע שאם תעלה התדירות יעלו מינון.אז רציתי לדעת-האם יכול להיווצר נזק קבוע לראייה?ובפעמים הבאות כדאי להביא לו כדור של וליום כדי למנוע קלסטרים ? תודה רבה

שינוי התנהגות בין ההתקפים (למעט בתקופה הסמוכה להתקף) אינם תקינים...תדירות התקף של 6 פעמים ביום גם אינו רצוי... לפני העלאת מינונים רצוי לבדוק רמות פנוברבטול בדם....במידה והרמה בטווח הרצוי יש לשקול הוספת תרופות נוספות למנוע עוויתות או העלאת המינון במידה ונמוך מהרמה הרצויה..... האם בוצעו בדיקות דם כלליות??? אפלפסיה מולדת מופיעה בכלבים עד גיל 6...הכלב בדיוק על הגבול להופעת אפלפסיה מולדת. יש סיבות נוספות לעוותיות....אבחון אפלפסיה היא על דרך שלילת הגורמים האחרים. לאור גיל ההופעה ותדירות גבוהה של עוויתות הייתי ממליץ על חוות דעת של נוירולוג מומחה. מומלץ במהלך התקף לתת וואליום רקטאלי על מנת להספיקו...זה יכול לעזור במניעת קלאסטרים....אך חוזר ומדגיש את החשיבות בבדיקת נוירולוג מומחה.

08/08/2017 | 11:21 | מאת: lilo

הוטרינר החליט להעלות את המינון לאחר שהתייעץ עם נוירולוג(ברמות פנו בדם יצא קצת מעל האמצע).בעוד 3 שבועות יבצעו גם בדיקה לרמות פנו ובדיקת דם כללית. האם כדאי להתייעץ שוב עם הנוירולוג?(ההחלטה להעלות את המינון היה לאחר ההתקף הקודם לפני חודשיים שאמר שאם תעלה תדירות ההתקפים להעלות מינון לכדור).יש לציין שעבר בדיקות מקיפות ולא נמצא דבר לכן אמרו שזה אפילפסיה.האם 6 התקפים יכולים ליצור נזקים בלתי הפיכים?ואם בדיקת הפנו הייתה קצת מעל הממוצע אז העלאת מינון בעצם לא מתאימה כאן? תודה רבה

אם אכן מעורב מומחה בעניין...יש לפעול בהתאם להמלצותיו......תדירות עוויתות גבוהה או עווית ארוכה בהחלט יכולים לגרום נזק

מנהלי פורום וטרינריה