קוקסידיה - עיכדון על טיפול ושאלה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

19/07/2017 | 06:55 | מאת: סשה

ד"ר בלום שלום רב. בהמשך להתכתבות בנושא הנ"ל - חתולתי קיבלה באופן רצוף עד לפני כ - 4 ימים 21 כדורי סולפא כ"כ כל יום כדור פרוביוטיקה (אני ממשיכה עם הפרוביוטיקה). לצערי אני רואה שעדיין יש אחת לכמה ימים(2-5 ימים) תופעות של צואה רכה בד"כ 20-30% מהצואה שלשום אפילו 80% ממנה היתה רכה. מה לדעתך זה אומר. באופן כללי - לאחר שחזרנו בסוף יוני על פי עצתך לתת לה אוכל רגיל ולא דיאטטי - יבש ורטוב כאחד - היא אוכלת מצויין בתיאבון רב, והיא חיונית. עוד כמה ימים אני אמורה לתת דגימת צואה נוספת לבדוק נוכחות קוקסידיה. כ"כ לציין שכל החול בארגז הצרכים הוחלף כחלק מהטיפול - לפני תחילת הטיפול, שבוע לאחר תחילתו ובסוף שבוע זה אני מחליפה שוב את כל החול בארגז הצרכים שלה. אשמח לשמוע דעתך לגבי נושא הצואה הרכה שממשיכה... תודב רבה מראש, סשה

ממתין לתוצאות בדיקת הצואה ואם התופעה נמשכת....לחשוב גם על גורמים אחרים...מומלץ לבדוק גם רמות B12 בכל חתול עם שלשול כרוני...רמות נמוכות יכולות לבדם להיות סיבה להמשכות השלשול

01/08/2017 | 07:04 | מאת: סשה

ד"ר בלום שלום, לצערי בבדיקת צואה נוספת לאחר הטיפול עם הסולפא מתברר שעדיין יש קוקסידיה. מוצע לתת סבב נוסף של 21 כדורי סולפא. כ"כ פרוביוטיקה שמערבת KOLIN מה דעתך... להזכיר רק שסשה מקבלת פרוביוטיקה באופן רצוף גם לאחר סיום הסבב ה 1 של הסולפא. המון תודה. סשה

מנהלי פורום וטרינריה