שעלת, או תולעת הפארק?

דיון מתוך פורום  וטרינריה

05/06/2017 | 21:03 | מאת: לין

שלום, הכלב משתעל ומקיא במשך איזה חודש, אובחן בהתחלה כשעלת המכלאות, אין לו חום, יש תיאבון, צואה בסדר, נתנו לו דוקסילין למשך 10 ימים (8 קילו שוקל), ולא חל שיפור, נאמר לנו לנסות אנטיביוטיקה אחרת (אוגמנטין) במידה ולא עזר ואנחנו לא יודעים האם לנסות את האנטיביוטקה או שזה מצג שווא לכך שלא יודעים מה יש לו. מצרפת את הצילומים של הכלב, האם ניתן לשלול תולעת הפארק על הסף? או שיש צורך בבדיקות נוספות? תודה רבה

06/06/2017 | 09:47 | מאת: ד"ר עתליה רוזנבלום וטורי

היי לין, לצערי, איני יכולה לראות את הצילומים. האם בוצעו בדיקות דם מלאות? הגורמים לשיעול והקאות הם רבים ושונים. לא ניתן לשלול תולעת הפארק ע"י צילומים רנטגניים, משום שהשינויים לה עלולה התולעת לגרום לא מופיעים בכל מקרה בו קיימת נגיעות. ניתן לבדוק קיומן של ביצי התולעת ע"י בדיקת צואה ע"מ לאשר נגיעות בתולעת (אך לא בהכרח מחלה ממנה). רפואה שלמה! עתליה

מנהלי פורום וטרינריה