מחלות עור או אלרגיה אצל חתול

דיון מתוך פורום  וטרינריה

25/05/2017 | 17:12 | מאת: דורית

שלום רב, חתלתול בן כ 7 וחצי חודשים ( אומץ מהרחוב בגיל 3 חודשים בערך) מסורס. לפני כחודשיים הופיעו פצעים על העור וגרד עד זוב דם. נלקחה דגימה על ידי וטרינר לבדיקה- יצא נקי, ללא סקביאס וכו... מאז החתול מקבל אנטיביוטיקה ומשחה דרמקומבין (או משהו כזה.. אולי טעיתי קצת בשם). הטיפול לא עזר. לפני כשבועיים וחצי קיבל זריקת סטרואידים שהייתה צריכה להספיק לחודש.- גם לא עזר... הוא המשיך להתגרד רגיל. החלטנו, אני והוטרינר לבדוק אם הוא אלרגי למזון. החתלתול הועבר לתזונה היפואלרגנית לפני שבועיים, אך אין שינומ התנהגותי בגרד. ממשיך לגרד את עצמו עד זוב דם. הוא עדיין מטופל באנטיביוטיקה ובמשחה ( שעד כה נמצאה הדבר היעיל ביותר, כיוון שזה מרגיע לו את דחף הגירוד לכמה שעות). אוסיף כי בבית יש עוד 4 חתולות. כל החתולים הם חתולי בית ולא יוצאים ממנו. מלבד הגרד החתלתול חיוני, אוכל, משחק ... אני די מיואשת כי אני לא מצליחה למצוא שום טיפול, או לפחות את הסיבה לגרד הזה. אני מצרפת תמונות, ואשמח לשמוע חוות דעת נוספת

גירוד בחתול ייתכן והמקור לכך אלרגי. אלרגיה לפרעושים היא האלרגיה השכיחה ביותר ומחייב טיפול קבוע וחודשי כנגד פרעושים (גם אם החתול לכאורה נקי מפרעושים) אלרגיה שכיחה נוספת היא סביבתית. הכי פחות נפוץ זו אלרגיה למזון והאבחון וטיפול היא הזנה בלעדית במזון היפואלרגני רפואי. בדרך כלל סטרואידים אמורים לעזור במצבי אלרגיה והוריד את הגרד. סקביאס מחלה עורית הנגרמת על ידי טפיל, גורמת לגירוד עז בעיקר בשל תגובה אלרגית חריפה למרכיבים שברוק (בדומה לאלרגיית פרעושים) ולכן לא תמיד ניתן למצוא את הטפיל במגרדי עור שטחיים. אני ממליץ לדבר עם הוטרינר על אפשרות של טיפול אמפירי נגד סקביאס במידה והטיפולים האחרים לא עוזרים ולו ורק בגלל הסיכוי לסקביאס שלא זוהה במשטחי העור. צריך לקחת בחשבון שלעיתים בחתולים גרד פסיכוגני, אך כדי לאבחן אותה יש לשלול גורמי גירוד נפוצים יותר

מנהלי פורום וטרינריה