שימוש בכדור לעיסה nexgard לכלב

דיון מתוך פורום  וטרינריה

16/05/2017 | 07:52 | מאת: ענת

לפני שבוע קניתי לכלבה שאימצתי כמה ימים קודם לכן כדורי לעיסה nexgard spectra לכלבים במשקל 15-30 בעלות של 290 שח. נתתי לה אחד והיא היתה קצת אפטית במשך יומיים. בדקתי באנטרנט ולחרדתי קראתי ביקורות איומות על התרופה. שזה גרם לדימומים התקפי לב ושבץ ובסופו של דבר למוות. האם התרופה הזו בטוחה לשימוש? האם יש איסור בשימוש בה? אם זו היתה תרופה לבני אדם כנראה שכבר מזמן היו מוציאים אותה מחוץ לחוק. תודה על התשובה, ענת

לא קיימת תרופה ללא תופעות לוואי אפשריות, הנקסגרד חומר בטוח ואין מניעה להשתמש בה ולהשוואתך לבני אדם..... אוגמנטין אנטיביוטיקה נפוצה מאוד לשימוש עם עשרות ת"ל ידועות וחלקן מסוכנות ועדיין נמצאת בשימוש נרחב בעולם מהסיבה הפשוטה שת"ל הלוואי הקיצוניות נדירות מאוד. כנל עם הנקסגרד וכל תרופה וטרינרית אחרת. התועלת עולה על החסררונות...מקדחות קרציות מתים הרבה יותר כלבים.

מנהלי פורום וטרינריה