סירוס כלב בגיל 10 שנים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

18/04/2017 | 13:22 | מאת: לילך

יש לנו כלב בן 10 שנים שלא סורס. הכלב גודל בינוני קטן, סוג שנאוצר מעורב ( אומץ מהרחוב בגיל 3 חודשים) . מזה כשבועיים שהכלב מיוחם בגלל כלבה ברמיוחםהכלב מנסה לברוח מהחצר בכל דרך ( ופוצע את עצמו) , הוא גם נהיה תוקפן כלפי כלבים אחרים ואנשים זרים שבאים אלינו הבייתה. בדכ הוא כלב רגוע וחביב מאוד. הוא גם החל לעשות את הצרכים שלו בבית כשאנו משאירים אותו ללון בפנים, מה שבעבר לא קרה. האם כדאי לסרס אותו בגיל כזה? האם זה ירגיע אותו בעניין נקבות מיוחמות ?האם ניתוח בגיל כזה עלול להזיק בריאותית לכלב?

סירוס בכל גיל כרוך במידה מסוימת של סיכון עצם העובדה שהעניין כרוך בהרדמה. סיכוני הרדמה עולים עם הגיל ובגילו ההמלצה לבצע בדיקות דם מלאות טרם הניתוח להעריך כשירותו לעבור פרוצדורה בהרדמה. יש הממליצים בגיל זה גם על ביצוע צילומי בית חזה לפני כן. גם אם כל הבדיקות תקינות עדיין יש סיכון אך ברוב המקרים בבעל חיים בריא, הסירוס עובר ללא סיבוכים. סירוס בגיל מאוחר לא בהכרח יפתור בעיות התנהגות

מנהלי פורום וטרינריה