השמנה אצל כלב בוגר רגיש לחלבון

דיון מתוך פורום  וטרינריה

18/02/2017 | 13:40 | מאת: נטע

שלום, הכלב שלי פאג בן 8, בשנה האחרונה סבל מאבנים בכליות ובעיות בשתן שבעקבותיהם סירסנו אותו (בהמלצת הוטרינר), האוכל החולף לו לאוכל רפואי ללא חלבון, דבר שגרם לו להשמנת יתר, ומכלב שהיה סופרטיבי הוא הפך לכלב שמתקשה לזוז, והחשש הגדול ביותר הוא שהשמנה הזו תביא למותו... האם יש משהו שניתן לעשות על מנת להוריד את משקלו? כמו כן האם ישנה תרופה שניתן לתת שכן יכול להיות שזהו מצב שבו בלוטת התריס לא עובדת באופן תקין. תודה

על מנת לשלול בעיות בתפקוד בלוטת התריס (ירידה בתפקוד) יש צורך בבדיקת דם מיוחדת, במידה וחיובי אז הטיפול הוא בכדורים. כמו כן יש לוודא שהכלב מקבל כמות האכלה המתאימה למשקלו ולרמת הפעילות שלו-יש לוודא שמקבל כמות יומית בהתאם למה שרשום בשק האוכל. בנוסף פעילות גופנית בהתאם ליכולת הכלב יסייעו בהפחת משקל-יש לזכור שמדובר בגזע פאג שאינו כלב ספורטיבי במיוחד ועל כן רמת הפעילות צריכה להיות בהתאם.

מנהלי פורום וטרינריה