בעיות שינה וחרדה עקב המצב הנוכחי

דיון מתוך פורום  מצב חירום

16/11/2012 | 01:49 | מאת: מעיין

שלום שמי מעיין ואני תושבת אשדוד אני אדם מאוד פחדן בעיקר בימים כאלו של לחימה. משלשום אני ערה ועד עכשיו , אתמול לא יכולתי להירדם מחשש שמא לפתע תישמע האזעקה .. הלילה כנ"ל, אני כל היום שומעת קולות של אזעקה באוזניים, נלחצת ונבהלת מכל רעש מסביב הן של רכבים , הן של בומים וכיוב'. כשישנה אזעקה אוטומטית הגוף שלי מתחיל לרעוד ולאחר הנפילה אני נמצאת במצב בו אני לא מתפקדת שזה בא לידי ביטוי : הגוף רועד , לפעמים קשה לי לתקשר עם הסובבים אותי, הלב דופק, אני בוכה אבל כל הזמן בראש אני אומרת תיכף תהיה אזעקה . המצב הזה מוציא אותי מהשגרה , קשה לי לקיים אורח חיים נורמלי . בעת כתיבת שורות אלו אני מפהקת מתוך עייפות של חוסר שינה ועיניים נפוחות מעייפות. אני מאוד רוצה לישון אך מפחדת. אנא אם יש בידך הפיתרון לסייע לי אני אשמח מאוד כיוון שאם חלילה המצב יימשך ככה אני אתמוטט מחוסר שינה ואנרגיה . תודה רבה

שלום מעין, מאד קשה לתפקד כך, כפי שאת מתארת לאורך זמן. יתכן שמה שאת מרגישה יחלוף. תגובות חרדה כמו שאת מתארת הן נורמליות למצב "לא נורמלי" כמו חשש מפגיעת טיל. אבל...להעדר שינה לאורך זמן יש גם השפעות נפשיות כך שאם תרגישי שהמצב ממשיך ואינך מצליחה להרדם ממליצה לך להעזר בסיוע מקצועי כלשהו או רגשי או תרופתי. בברכה, ליאת.

מנהל פורום מצב חירום