טראומה

דיון מתוך פורום  מצב חירום

08/08/2006 | 16:21 | מאת: תושב הצפון

שלום רב, אני תושב הצפון.האם חרדה ממושכת במצב זה עלולה להיחקק כאירוע טראומתי, או כפי שמכנים תסמונת פוסט טראומטית?

08/08/2006 | 17:27 | מאת: ד"ר מאיר נעמן

חרדה ממושכת אינה מובילה בהכרח לטראומה.. ולכן גם לא לפוסט-טראומה. הטראומה מייצגת לרוב פגיעה או איום עוצמתי ומיידי על קיומו או שלמותו של אדם. במובן זה וכאמור, אין הכרח שחרדה גם אם היא ממושכת תוביל לפוסט-טראומה. וכמובן שזה תלוי, כרגיל, באדם, אישיותו, רגישויותיו וכד'. לגופו של ענין, גם אם מתפתחת פוסט-טראומה, היא ניתנת לטיפול יעיל ומספק.

מנהל פורום מצב חירום