הסמקה

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

08/10/2006 | 14:26 | מאת: רונה

שלום, האם אפשר לרפא באמצעות פרחי באך הסמקה בעת מפגש עם אנשים ובעת דיבור בחברה? תודה

08/10/2006 | 15:46 | מאת: ליאת אבן

שלום לרונה היקרה, הסמקה אינה מחלה :-). נשמע כי את סובלת מתופעה של חרדה חברתית, שאחד מהסימפטומים שלה הוא הסמקה. יכולים להיות סימפטומים נוספים כגון הזעת יתר, דופק מהיר, רעד ועצבנות. חשוב לי לציין להרגיע אותך כי זו אינה "בעיה חמורה", שאינה ניתנת לטיפול. ניתן לטפל בהפרעות חרדה באמצעות טיפול פסיכולוגי קונבנציונלי וכן טיפול קוגניטיבי התנהגותי.טיפולים נוספים שיכולים להתאים - ביופידבק ואייפק. בכל טיפול שתבחרי הייתי ממליצה שתפגשי עם מטפל בפרחי באך, שימליץ לך על תמציות תומכות שמאוד יכולות לעזור בתהליך הטיפולי. עשית צעד מאוד משמעותי בפנייתך אלינו ומתוך שאלתך ניכר כי ההסמקה גורמת לך למבוכה נוספת על המבוכה שכבר קיימת. אל תהססי ופני לטפל בבעיה... על מנת לקבל אישור, שאכן הסימפטומים, שאת חווה הם המאפיינים של חרדה חברתית, את יכולה לעשות בדיקה ראשונית באמצעות סקלת ליבוביץ'. סקלת ליבוביץ' היא כלי הערכה קליני לחרדה חברתית - תוכלי לקבל מידע נוסף ב: http://www.geocities.com/harada_hevratit/leibovits.htm המון בהצלחה וחג שמח ! :-) ליאת

04/12/2008 | 09:10 | מאת: אתי

שלום, גם אני סובלת מבעיית הסמקה אשר מביכה מאוד מכיוון שהינה תגובה חיצונית שלא קשה להבחין בה. אני נגד תרופות חרדה הממכרות ובעלות תופעות לוואי. ההצעה לשימוש בפרחי באך נשמעת כהצעה טבעית, אך,האם הינה בעלת השפעה? האם צריך מרשם?

09/10/2006 | 22:08 | מאת: rong123

שלום רונה. בואי ננסה: קני(בבית מרקחת), בקבוק - 30 מ"ל - עם טפטפת, מזגי לתוכו כפית ברנדי מכל סוג שהוא, מזגי מים מינרלים עד כתפי הבקבוק, וטפטפי לתוכו - 3 - טיפות מכל אחת מהתמציות הבאות: מס'- 20 - MIMULUS - לאיזון ולהרגעת הפחדים וההסמקה. מס' - 19 - LARCH - להקנית בטחון עצמי ואומץ לעמוד מול "הפחד להיכשל". מס' - 4 - CENTAURY - לאסרטיביות ו"עמוד שדרה". מס' - 30 - WALNUT - לאיזון רגישות ורגשנות יתר. מס' - 13 - GORSE - לעידוד לאחר נסיונות שכשלו. לאחר ניעור קל, קחי - 4 - טיפות מהתערובת ( וגם - 5 - או - 6 - איך שבא לך, כי אין חשש ממינון גמיש ), לפחות - 4 - פעמים במשך היום ( וגם - 5 - או - 6 - איך שבא לך... תתחברי להרגשה הפנימית שלך !). התמידי !!! והיי סבלנות כשבועיים שלושה. יש סיכוי רב שיהיה שינוי במצב. אשמח לקבל ממך דווח וגם שאלות עם יצוצו תוך כדי התהליך. חג שמח - רון.

17/07/2007 | 13:22 | מאת: שלומי

לא הכי הבנתי איך לשים... אם אפשר לקבל בבקשה הסבר - אשמח מאוד

28/10/2008 | 23:58 | מאת: שלי

איך משיגים את התמציות המצוינות בתשובות והאם רון שמחזיר תשובות הינו גורם רפואי כלשהו?

מנהל פורום טיפול בפרחי באך