שלום

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

26/04/2010 | 23:54 | מאת: די

בס"ד קצת ארוך .. בני בן ה- 5.5 באופיו דורש המון תשומת לב, הוא כל הזמן רוצה להיות בחברתי לדבר איתי שאני אשוחח איתו ואשחק איתו עם אביו פחות (יש לו איזה קטע ריגשי איתי). גם קשה לו להעסיק את עצמו( לא אוהב להיות לבד..) האם זה טיפוס HEATHER?!.. באופן כללי עד כה שיתפתי עימו פעולה למרות שזה כל המון כל מיני מילים וקולות) ושלא יכול לקחת נגיד משחק ולשבת קצת עם עצמו .אגב הפה שלו לא מפסק לזמזם ולקשקש כל מיני קולות לפעמים זה ממש מוגזם וניראה שאין לו מעצור בפה. ועכשיו לאחרונה נולד לו אח חדש והחלטתי להניק ויוצא לי כל הזמן להיות עם אחיו כי הוא יונק (כל שעה וחצי) ועם לא יונק אז זה גזים וכו'. מה שקורה שלא ממש יוצא לי עכשיו בתקופה הזו לתת את תשומת הלב שבני כ"כ טובע ממני. זה מתיש אותי מאוד כי אני מרגישה שאני מנסה בכל כוחי לספק לו את הצורך הקיצוני הזה אל אף שכוחותיי אוזלים. איזה תמציות מתאימות לאופי שלו שכל הזמן רוצה תשומת לב בצורה קיצונית (עוד לפני האח!)הוא מטופל ע"י צ'יקורי ואימפיישן כבר תקופה די גדולה לא קשור לאח(..קצת למדתי וחקרתי בנושא פרחי באך..) אך ללא הועיל ואף לפעמים ניראה שזה אפילו מחריף את העניין. בנוסף הוא כל הזמן תוקפני כלפי אחותו מציק לה המון.. (גם בגן הגננת סיפרה לי שהוא אומר לילדים אחרים אני יהרוג אותך ויכסח אותך! וגם התגובה הראשונית שלו זה יישר להרביץ וגם המון כועס (צריך את ה- HOLLY? או CHERY PLAM?). שנופלים לו דברים ושלא מצליח.. אז הוא נוטה לצעוק. אוף!!! בקול רם ומרעיד את הבית. הוא גם נוטה להתלונן הרבה ובה בטרוניות כלפינו למה ככה ולמה ככה(?WILLOW ) יש לציין שבתינו הוא בית רגוע. אני ובעלי מסתדרים מצויין מדברים בנחת ומשדרים המון אהבה. גם נותנים המון אהבה מחבקים ומנשקים.. על פני השטח זה ניראה כאילו לא אמור להיות חסר לילד כלום ובכל זאת התובעניות לעוד ועוד אהבה זה כמו חור ללא תחתית.. שזה לא מספק לעולם ועדיין חש איזה חוסר

שלום די. אני מתרשם שהילד מגיב בהתנהגותו לכל מיני התרחשויות ומצבים שהיו בחייו לאורך זמן, כגון חוסר גבולות, או פינוק יתר, סביבה שאולי אינה קשובה לצרכיו, ביקורת עונשים, או תחושות קיפוח, בעיקר שעכשיו הגיע עוד שותף ש"מאלץ" אותו להתחלק בטריטוריה... אני מציע לפנות למטפל חיצוני, כדי שהאובייקטיביות שבאבחנתו תעזור לכולכם. בברכה - רון.

מנהל פורום טיפול בפרחי באך