כסיסת ציפורניים .

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

22/02/2008 | 16:14 | מאת: עירית

שלום רון, אני מטפלת בתחילת דרכי, ומעוניינת בעצתך. יש לי מטופל בן שלושים ושלוש שכוסס ציפורניים לעיתים עד זוב דם. משיחות איתו הבנתי שהוא לא עושה זאת במודע ושהוא מעוניין להפסיק. עוד הוא סיפר לי כי הייתה לו ילדות לא נעימה כי ילדים צחקו עליו ואני ממש הרגשתי את הטראומה שזה עשה לו. כמו כן בפגישה האחרונה שלנו התרשמתי שהוא פרפקציוניסט ומפחד מכישלון. ניסיתי לתת לו כבר שני בקבוקים טיפוליים אבל זה עדיין לא גרם להטבה ולו הקטנה ביותר. אני אפרט מה נתתי לו-בהתחלה ניסיתי רסקיו בתוספת שלCrab Apple, Walnut לאחר מכן (הבקבוק השני:) White Chestnut, Crab Apple, Pine, Walnut, RED CHESTNUT, AGRIMONY, CHERRY PLUM , CHESTNUT BUD אני צפוייה להכין לו תמצית חדשה- לפי דעתי יש 3 תמציות שמתאימות לו- Star of Bethlehem, Walnut, Rock Water אשמח לעצות מנסיונך . בתודה עירית

לעירית שלום. לפי הכתוב בפנייתך ההתרשמות השטחית שלי היא, שהבן אדם "אוכל את עצמו"! הוא משדר לי ואני מדגיש (!)- לי: חוסר בטחון / פחדים - כולל פחד מאיבוד שליטה / חרדות /קיבעון / הסתרה / הדחקה / הכחשה ואולי גם אשמה.יתכן שהטראומה שהוא חווה יצרה את כל אלה ו...אין סוף לאפשרויות!!! לכן הפגישה, השיחה וההתרשמות הישירה, הם הכלי המרכזי של המטפל (!) ולפי מיטב הבנתו, הרגשתו ונסיונו, יקבע התהליך הטיפולי. אני לא הייתי מחליף תמציות בכל פעם, אלא נצמד למה שקלטתי ונותן את הזמן הדרוש לתהליך, , אפילו אם 2 - 3 "בקבוקים" לא הביאו לשינוי. תבדקי גם כן, אם -LARCH - CENTAURY מתאימים לו. בברכה - רון.

מנהל פורום טיפול בפרחי באך