צניחת דרכי שתן

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן

11/12/2006 | 14:31 | מאת: רון

שלום ד"ר. אני בת 57נותחתי 5פעמים ניתוחים גיניקולוגיים.[ללא ממצא סרטני].האחרון היה כריתת רחם לפני 20 שנה.כיום עלי לעבור נתוח להרמת דרכי השתן.יש לי צניחה .המתבטאת בעצירות שתן,וקושי ביציאת צואה וכבי גב קשים.שאלותי [1]האים זה ניתוח קשה[בגלל הנסיבות].[2]הייתכן שיש לי שבר כתוצאה מהצניחה[כי יש לי תפיחה בשיפולי הבטן[בתפרים ].תודתי לתשובתך.

18/12/2006 | 00:10 | מאת: דר חיים קריסי

שלום הכי חשוב זה לדעת אם גדם הנרתיק צנח או לא, ואם כן האם שמים רשת מהבטן או מהנרתיק - היקף ניתוח שונה לחלוטין האם רק השלפוחית צונחת או גם הרקטום והאם נבדקה אפשרות של דליפת שתן סמויה באורודינמיקה ? כעיקרון כירורג וגינלי צריך לבצע את הניתוח למנוע קיצור של הנרתיק בטכניקות הישנות אני זקוק לפרטים על הבדיקה הוגינלית ומה מוצע לך דר קריסי

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן