פיסטולה רקטוגינלית

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן

04/09/2006 | 14:45 | מאת: שלוה

שלום רב נאמר לי שיש לי פיסטולה רקטוגינלית, אבקש מידע אודות הממצא הנ"ל וכן דרכי טיפול תודה

שלום פיסטולה רקטווגינלית היא חיבור בין חלל הרקטום (החלק הסופי של המעי הגס) לנרתיק זה מתבטא ביציאת והמצאות צואה בנרתיק הסיבות רבות - אחרי לידות, ניתוחים, הקרנות מקומיות או גידולים איני יודע מה הסיבה לכך אצלך - אבל היא חשובה ביותר כיוון שהיא מכתיבה את אופי הטיפול - מסגירה קלה יחסית דרך הנרתיק כמו שאני עושה ועד צורך בפתיחת בטן וחיתוך חלק מהמעי במיקרים קשים שנעשים על ידי הכירורגים את יכולה לתת יותר נתונים ולקבל תשובה יותר מדויקת דר קריסי

11/09/2006 | 10:41 | מאת: שלוה

ברצוני לאודות לך על תשובתך ולציין כי לדעתי הפיסטולה נוצרה עקב זיהום שהתפתח באזור החייץ (היו כאבים באזור כמה ימים ואז השתחרר נוזל חום דמי בעל ריח לא נעים) הדבר הזה נמשך כבר מעל 4 שנים. לאור הממצא לעיל האם תוכל למקד את צורת הטיפול תודה.

29/01/2007 | 17:58 | מאת: איציק

שלום לד"ר חיים קריסי עברתי לפני כשנה וחצי שני ניתוחי פיסורה (הפרש חודשיים האחד מהשני) מאז הניתוחים הופיע לי כאב חזק, בבדיקה שנעשתה נמצא כי יש לי פיסטולה, השאלות שלי הן: א. האם הפיסטולה קשורה לניתוח באופן ישיר או עקיף. ב. האם ניתן להימנע מהניתוח באמצעים כמו : שילוב בין חומר ורוח? הכוונה היא דמיון מודרך , שתייה מרובה, אכילת מזון נכון (ירקות למשל ) בזמנים קצובים, דיאטה נכונה, ויטמינים הדרושים לחיזוק הגוף כמו ברזל סידן או כל ויטמין אחר התומך בריפואי באיזור הנגוע, התעמלות כמו הליכה של חצי שעה, מקלחות בתדירות גבוהה יחסית (4-5 ביום של האזור הנגוע) מנוחה במצב שכיבה מידי כמה שעות למשך זמן קצוב (נאמר כשעה בכל פעם על מנת להפחית מהעומס של הישבן) שימוש במגבונים בעלי חומר מרגיע ומכווץ , צפייה בקלטת צחוק (הדרופין) האם לדעתך כל הנ"ל שווה לבחינה ולדחות את הניתוח נאמר לתקופה של חודשיים שלוש ולראות אם משפיע או שעדיף לעשות את הניתוח כי "אין מה לעשות" חייבים ורק כך ניתן יהיה להתגבר על הסבל הנורא, תודה מראש על התייחסותך . איציק

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן