שאלה

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן

11/11/2007 | 14:22 | מאת: שאלה מאת ליאת

שלום אני אחרי לידה שניה ויש לי צניחה בדרגה 1 של קיר הנרתיק רציתי לשאול מדוע זה קורה ואם יש קשר לצניחה ולמיילדת שילדה אותי כי הלידה השניה שלי היתה שעה מאד קצרה אבל שעה אינטנסיבית בישבלי היא היתה לידה קשה רציתי לשאול מה מהלך הניתוח שעושים להוריד את הגוש הקטן שצנח כמה זמן הניתוח , איך מרדימים, מה זמן ההחלמה , האם מתאשפזים האם יכולים להיות סיבוכים מניתוח כזה ואיך יודעים כמה להוריד והאם זה יכול שוב לצנוח אם לא יולדים יותר אודה לך בתשובה ליאת.

שלום ליאת כעיקרון צניחה היא חולשה על רקע גורמים רבים כולל לידה כניראה אין משהו מיוחד בלידה שצריך לעשות או להימנע שידוע היום כדי למנוע צניחה צניחה בדרגה 1 לרוב לא צריכה טיפול ניתוחי אלא פזיותרפי או מעקב בצניחה שמפריעה לא מורידים את הגוש אלא פותחים את הנרתיק ומחזירים את האבר שצנח למקומו על ידי חיזוק הבסיס או השמת רשת תמיד יכולה להיות צניחה חוזרת גם ללא לידה נוספת תלוי בטכניקה הניתוחית, הנמתח ואיכות הריקמה והלחץ עליה בניתוח תיתכן פגיעה באברי האגן, דמם זיהום וכו בברכה דר קריסי

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן