פצעונים במצח - האם יש צורך בביופסיה של העור ?

דיון מתוך פורום  רפואת עור

01/12/2008 | 11:39 | מאת: מאור

אני בן 42, בריא בד"כ, לפני כשלושה חודשים התחילה אצלי אדמומיות בעור במרכז המצח (באופן סימטרי) ובלחיים (מתחת לעיניים), שבלטה בעיקר לאחר מאמץ. לפני כחודש התחילה באזורים הללו (ורק בהם), פריחה של פצעונים שאופיינו ע"י הרופא כ"נודלוריים פפולריים, ללא נגעים חשודים". ע"פ הנחיית הרופא השתמשתי במשך כשבוע במשחת טופיסאלן ואמנם מרבית הפצעים נעלמו בתקופת הטיפול, אלא שמספר ימים אח"כ שוב פרחו. ללא גרד מיוחד, אך עם מעט קשקשים. הרופא הפנתה לביצוע ביופסיה של העור (עמ"נ לבדוק חשד לפסוריאזיס). האמנם כדאי לעשות זאת ?, האם כבר בשלב הזה (או אולי לנסות סבב נוסף של טיפול תרופתי ?) תודה מראש.

12/12/2008 | 07:11 | מאת:

אפשר לקחת ביופסיה קטנה מהעור, אם כי אתה צודק, אפשר גם לחכות ולנסות טיפול אחר/טיפולים אחרים. קשה לי לדעת מה היו שיקולי הרופאה, אתה יכול לשאול אותה.