בני בן 15.5 - על פיצעונים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

05/10/2008 | 19:23 | מאת: מיכל

שלום רב, לבני בן 15.5 יש המון פצעונים על החלק העליון של הזרוע. לא נעים לגעת בחלק העליון של הזרוע. ביקרנו אצל רופא עור והוא אמר שזה כלום וזה תורשתי. האם אין לזה טיפול? והלאם יש שם לתופעה הזאת? בתור מתבגר הוא ביקש ממני לטפל בזה משום שזה לא נעים לו. תודה על תשובתכם.

14/10/2008 | 10:37 | מאת:

התופעה נקראת קרטוזיס פילריס KERATOSIS PILARIS. מאוד נפוצה, קיים אצל 50% לפחות מהצעירים. זו אכן תכונה גנטית של העור ולא מחלה. הטיפול הוא על ידי תרחיצים וסבונים המכילים חומצה לקטית או חומצה גליקולית או חומצה סליצילית וגורמים לקילוף עדין והחלקה של העור. ניתן לקנות בבית מרקחת ללא מרשם. בנוסף אפשר למרוח קרם המכיל חומצה רטינואית-רטין A, דורש מרשם. מורחים פעם ביום בערב שכבה מאוד דקה. גם גורם לקילוף עדין והחלקה של העור. חשוב לציין שצריך לטפל באופן רציף כי אם מפסיקים זה חוזר.

14/10/2008 | 10:38 | מאת:

התופעה נקראת קרטוזיס פילריס KERATOSIS PILARIS. מאוד נפוצה, קיים אצל 50% לפחות מהצעירים. זו אכן תכונה גנטית של העור ולא מחלה. הטיפול הוא על ידי תרחיצים וסבונים המכילים חומצה לקטית או חומצה גליקולית או חומצה סליצילית וגורמים לקילוף עדין והחלקה של העור. ניתן לקנות בבית מרקחת ללא מרשם. בנוסף אפשר למרוח קרם המכיל חומצה רטינואית-רטין A, דורש מרשם. מורחים פעם ביום בערב שכבה מאוד דקה. גם גורם לקילוף עדין והחלקה של העור. חשוב לציין שצריך לטפל באופן רציף כי אם מפסיקים זה חוזר.