שלפוחיות

דיון מתוך פורום  רפואת עור

24/04/2008 | 22:21 | מאת: אורכידיס

דר' שלום ! אבי מאושפז מזה זמן רב בבי"ח. הוא מונשם, ויש לו טיטול. הוא זקוק לדיאליזה שלוש פעמים בשבוע. לפני מספר שבועות החלו להופיע שלפוחיות בירכיים.בתחילה חשבו אלרגיה לטיטול, לפני כשבועיים היה כירורג שטען אלרגיה לפלסטר משום שראה חבישה(חייבים לחבוש משום שאחרי שהשלפוחית מתפוצצת נוצר מעין כיב) הסברתי לו שהחבישה באה בעקבות השלפוחית ולא ההפך אך הוא נשאר בשלו. היום ראיתי שלפוחית ענקית בקוטר של כ-4 ס"מ וחובשים לו עם סילברול. שאלתי מה יכולה להיות הסיבה להיווצרות השלפוחיות? והאם סילברול היא המשחה המתאימה לטיפול?(צבע הנוזל בשלפוחית הוא חום בהיר) מודה מראש על התשובה.

25/04/2008 | 00:55 | מאת:

שלפוחיות בעור בחולה מסוג זה יכולות להיות מסיבות שונות. ייתכן מלחץ מקומי, רגישות מקומי, הצטברות נוזלים בעור עקב בצקת(סיבה כלייתית או לבבית). יש גם מחלות עור שגורמות לשלפוחיות. כדי לאבחן מה הבעיה יש להתייעץ עם רופא עור (יש בכל בית חולים) ולעיתים הוא ימליץ עם ביופסיית עור ומספר בדיקות נוספות.